c S
Dnevne novosti

Srbija: Imovina osumnjičenih za Pukanićevo ubojstvo podliježe Zakonu o oduzimanju imovine

06.08.2009 08:15 BEOGRAD, 5. kolovoza 2009.(Hina), Ministrica pravosuđa u srbijanskoj vladi Snežana Malović izjavila je da će se imovina osumnjičenih za ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića naći na udaru Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, prenosi u srijedu dnevnik "Blic".
"Zakon o oduzimanju imovine sadrži odredbe o međunarodnoj pravnoj pomoći kada se oduzima imovina u inozemstvu i novac s računa. Hrvatska je dobar primjer takve suradnje, što se može vidjeti u zajedničkom radu srbijanskog i hrvatskog tužiteljstva i MUP-a na razotkrivanju ubojstva Pukanića i Franjića", rekla je Malović u intervjuu beogradskom listu.

Na pitanje hoće li i kada biti moguće kriminalcima oduzeti imovinu koju posjeduju u drugoj državi, ministrica je najavila da će najliberalniji sporazum u tom pogledu biti potpisan s Italijom u rujnu, te izrazila očekivanje da će sporazumu pristupiti ostale zemlje regije.

Dodala je kako je u dosadašnjim bilateralnim kontaktima volju za suradnjom pokazala i Švicarska. Vlasnik hrvatskog tjednika "Nacional" Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić ubijeni su u Zagrebu u eksploziji bombe 23. listopada 2008. godine. Osumnjičeni za organizaciju ubojstva Sreten Jocić uhićen je 27. travnja u Beogradu, a protiv njega se vodi istražni postupak i nalazi se u pritvoru.