c S
Dnevne novosti

U Puli provedena akcija kontrole plovidbe "Sigurno more II"

11.08.2009 08:18 ZAGREB, 10. kolovoza 2009.(Hina) Na čitavom području Lučke kapetanije Pula, od Savudrije do uvale Brestova provedena je akcija kontrole plovidbe pod nazivom "Sigurno more II" u kojoj je prekontrolirano 31 domaće i 32 strana plovila te pokrenuto 26 prekršajnih postupaka (9 protiv domaćih i 17 protiv stranih osoba), priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Cilj jučerašnje akcije je, navodi se u priopćenju, zaštita kupača od nesavjesnih voditelja brodica, glisera, jet-skia koji se približavaju obali na manjoj udaljenosti od dozvoljene i time ugrožavaju sigurnost kupača, te represivno djelovanje prema prekršiteljima. U Lučkoj kapetaniji Pula smatraju da je akcija, provedena u suradnji sa Policijskom upravom Istarske županije, bila uspješna, te se nadaju da će represivno djelovanje prema prekršiteljima djelovati preventivno i za ostale sudionike u pomorskom prometu.

U priopćenju se navodi i da je okončano sedam prekršajnih postupaka protiv domaćih osoba, i devet protiv stranih osoba. Neokončano je za sada dva prekršajna postupka protiv domaćih, i osam prekršajnih postupaka protiv stranih osoba. Sudjelovalo je sedam plovila Lučke kapetanije, te je angažirano 10 djelatnika Lučke kapetanije i šest djelatnika Policijske uprave Istarske, navodi u priopćenju Samostalni odjel za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.