c S
Dnevne novosti

MVPEI žali zbog napada na Menzela, strani turisti sigurni

12.08.2009 08:23 ZAGREB, 11. kolovoza 2009.(Hina) Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) izrazilo je žaljenje zbog napada na češkog redatelja Jiria Menzela u Dubrovniku i istaknulo kako se čini sve da bi se strani turisti, uključujući i Čehe, u Hrvatskoj osjećali sigurnima.
MVPEI je time reagirao na napise u nekim češkim medijima koji su češkim državljanima savjetovali da ne putuju u Hrvatsku nakon što je Menzela u Dubrovniku nedavno napao vlasnik jednog ugostiteljskog objekta. "MVPEI izražava iskreno žaljenje zbog ovog neprimjerenog čina te napominje kako je riječ o pojedinačnom incidentu koji je, nasreću, završio bez težih posljedica", navodi se u priopćenju.

U MVPEI-u ističu da su svi strani državljani, pa tako i češki, dobrodošli u Hrvatsku te se kontinuirano poduzimaju sve potrebne mjere kako bi njihov boravak u Hrvatskoj bio što sigurniji. "Preporuke pojedinih medija nisu službene preporuke čeških državnih tijela te smo uvjereni da tradicionalno odlične i prijateljske odnose Hrvatske i Češke ovaj incident neće poremetiti", stoji u priopćenju MVPEI-a.