c S
Dnevne novosti

UBIDUR traži uvođenje moratorija ili odgode plaćanja kredita građana

12.08.2009 08:25 KOPRIVNICA, 11. kolovoza 2009. (Hina) Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u priopćenju je zatražila uvođenje moratorija ili odgode plaćanja kredita građana, za hrvatske branitelje kao i za građane koji su ostali bez posla.
Prema nekim našim saznanjima, vrlo lako bi se moglo dogoditi da već tijekom jeseni počnu prosvjedi razvojačenih hrvatskih branitelja, pa je stoga nužno da se nekim žurnim akcijama pomogne svim tim ljudima, kako Hrvatska ne bi doživjela još veći gospodarski slom, upozorava se u priopćenju. Od tvrtki, poglavito onih u državnom vlasništvu, zahtijevaju da pomognu svojim radnicima i umirovljenicima povoljnim kreditima, kao i prodajom svojih proizvoda po proizvođačkim cijenama. 

Plaće menadžerima u tim i takvim tvrtkama također treba drastično smanjiti, a ni jedan menadžer u ovo vrijeme krize ne bi trebao imati plaću veću od tri državna prosjeka, drže u UBIDUR-u. Po njihovom mišljenju rokovi otplate svih dugova i obveze po kreditima trebalo bi se produžiti, što bi dovelo do pozitivne situacije, jer bi bilo moguće odmah realno povećati proizvodnju i nacionalni proizvod.