c S
Dnevne novosti

BJELOVAR: Krivotvorili dokumente

12.08.2009 11:58 ZAGREB, 12. kolovoza 2009.(Hina) Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprava, jučer je policija dovršila kriminalističku obradu nad petoricom hrvatskih državljana s područja Bjelovara i općine Berek, izvijestila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.
Policija navodi kako se osnovano sumnja da su 41-godišnjak i dvojica 31-godišnjaka s područja Bjelovara te 32-godišnjak s područja općine Berek tijekom 2006. godine, uz pomoć 38-godišnjaka iz Bereka, za novčano iznos od 850 eura, od nepoznate osobe s područja Siska, nabavili lažnu svjedodžbu jednoga pučkog sveučilišta iz Zagreba.

Na taj su način, podsjeća policija "stekli" srednju stručnu spremu za vozača motornog vozila, a krivotvorene svjedodžbe uporabili kao prave isprave u Uredu državne uprave te u radne knjižice upisali stjecanje stručne spreme.

"Na isti je način djelo počinio i 29-godišnji Bjelovarčanin, ali bez posredništv", navodi policija i dodaje kako su od svih osumnjičenih oduzete krivotvorene svjedodžbe, a protiv njih će biti podnesene kaznene prijave.