c S
Dnevne novosti

Premijerka će zatražiti da je se izvijesti o gradnji mosta preko Korane

13.08.2009 08:29 ZAGREB, 12. kolovoza 2009.(Hina) Predsjednica Vlade Jadranka Kosor zatražit će da je se izvijesti o izgradnji mosta na Korani koji bi trebao biti dovršen do jeseni, a za koji dnevne novine tvrde da ne vodi nikamo te da služi interesima obitelji ministra obrane Branka Vukelića.
"Predsjednica Vlade nikad nije čula za nešto takvo i tražit će da je se izvijesti, a kad vidi točno o čemu je riječ, očitovat će se", kazala je Hini glasnogovornica Vlade Martina Banić. Dnevne novine izvijestile su o mostu koji je trebao biti nastavak brze ceste kroz Karlovac, od naselja Mostanje do Vukmanićkog Cerovca, a koji bi trebao biti dovršen najesen.

Tvrde, međutim, da do mosta nema prilaznih cesta ni njihovih gradilišta, da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na trasi nastavka brze ceste i postavljaju pitanje je li se na izgradnji mosta ustrajalo jer planirana cesta vodi u blizinu Vukelićeve obiteljske kuće i restorana u vlasništvu Vukelićeva brata. Navode i da je državna cesta prema moru izgubila na značaju nakon izgradnje autocesta do Splita i Rijeke te da je gotovo pusta.