c S
Dnevne novosti

Ministarstvo turizma ispričalo se zbog napada na talijanske turiste

14.08.2009 08:15 ZAGREB, 13. kolovoza 2009. (Hina) U ime Ministarstva turizma i ministra Damira Bajsa, glasnogovornica Jasna Vaniček Fila priopćila je danas kako im je iskreno žao i neugodno zbog izgreda koji je doživjela skupina talijanskih tijekom boravka na otočiću Katini u Parku prirode Telašćici.
"Najoštrije osuđujemo takav nasilni čin i smatramo kako je nužno i opravdano u takvim trenucima čim prije alarmirati policiju. Želimo naglasiti kako je i Ministarstvo turizma odmah nakon saznanja o incidentu stupilo u kontakt s Ministarstvom unutarnjih poslova, koje nas je izvijestilo kako PU zadarska provodi istragu o prijavljenom incidentu, čime se šalje jasna poruka kako se takvo ponašanje prema gostima u Hrvatskoj ne može i neće tolerirati", kaže se u priopćenju.

Ministar Damir Bajs, kako se navodi, zatražio je od Državnog inspektorata da odmah iziđe na mjesto događaja te da se provjeri izdavanje računa u spornom ugostiteljskom objektu, a od ureda Hrvatske turističke zajednice u Rimu da, u slučaju potrebe, izvijesti i talijanske medije o svim aktivnostima državnih institucija u Hrvatskoj glede tog izgreda.

"Uvjereni smo kako se radi o izdvojenom incidentu, te da ovakav izolirani slučaj neće promijeniti percepciju naših gostiju o Hrvatskoj, koji u relevantnim istraživanjima o stupnju svog zadovoljstva boravkom u našoj zemlji osobnu sigurnost stavljaju na izrazito visoko mjesto. Stoga se još jednom ispričavamo za ovaj neprimjereni čin, uz nadu kako će napadnuti talijanski turisti ipak ostati vjerni gosti naše zemlje", navodi se u priopćenju. Dodaje se da su Talijani, naši susjedi i prijatelji, tradicionalni gosti koji svake godine "u velikom broju" posjećuju hrvatska turistička odredišta, a tijekom njihova boravka u našoj zemlji, kao dobri domaćini, ponajprije im dugujemo uslužnost i ljubaznost.