c S
Dnevne novosti

Poreč: Fond sufinancira tri projekta energetske učinkovitosti

14.08.2009 08:20 POREČ, 13. kolovoza 2009.(Hina) Porečki gradonačelnik Edi Štifanić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo potpisali su ugovore o korištenju oko 1,88 milijuna kuna iz tog fonda za sufinanciranje triju projekata energetske učinkovitosti u Poreču.
Mladineo je rekao da je uspostavljena jedna od najkvalitetnih suradnji i da Poreč može biti primjer drugim gradovima po predlaganju projekata. Gradonačelnik Štifanić zahvalio je Mladineu što podupire sve projekte grada Poreča. U financiranju javne rasvjete obilaznice oko Poreča, vrijedne oko 2,8 milijuna kuna, taj fond sudjeluje sa 378.000 kuna, to jest 9,86 posto, a preostali dio novca osigurava grad Poreč.

Fond će s 35 posto sufinancirati i kupnju opreme, vrijedne 240 tisuća kuna, za skupljanje komunalnog otpada na području Poreča. Potpisan je i treći dodatak Ugovoru o sufinanciranju programa sanacije odlagališta komunalnog otpada "Košambra" na području Poreča. Fond je gradu za to odlagalište otpada dosad dao 7,19 milijuna kuna, a po danas potpisanom dodatku, još će uplatiti 1,4 milijuna kuna.