c S
Dnevne novosti

Zagreb: počela isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta

19.08.2009 12:01 ZAGREB, 19. kolovoza 2009.(Hina) Započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta, priopćeno je danas iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.
Pomoć će primiti korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog prvog, drugog, trećeg i svakog daljnjeg djeteta koji su to pravo ostvarili u srpnju 2009., zatim korisnici prava za treće i svako daljnje dijete koji su pravo ostvarili u srpnju 2006., srpnju 2007. godine te u srpnju 2008. godine.

Za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta rok za podnošenje zahtjeva je šest mjeseci od dana rođenja djeteta, a informacije o pravu na pomoć mogu se pronaći na internet stranici www.zagreb.hr. Visina novčane pomoći ovisi o broju malodobne djece roditelja podnositelja zahtjeva koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu, te roditelja kojim su djeca dodijeljena na brigu i skrb, temeljem pravomoćne presude o razvodu braka.

Visina novčane pomoći iznosi za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva 3.600,00 kuna koje će se isplatiti u jednakim godišnjim obrocima tijekom tri kalendarske godine. Za drugo dijete roditelja podnositelja zahtjeva pomoć iznosi 7.200,00 kuna koje će se isplatiti u jednakim godišnjim obrocima tijekom tri kalendarske godine.

Za treće i svako daljnje dijete roditelja podnositelja zahtjeva iznos pomoći je 66.000,00 kuna koje će se isplatiti u jednakim godišnjim obrocima tijekom šest kalendarskih godina. Prvi godišnji obroci novčanih pomoći isplatit će se u roku 60 dana od dana odlučivanja o zahtjevu