c S
Dnevne novosti

Podjela udžbenika za učenike s područja posebne državne skrbi

19.08.2009 13:01 ZAGREB, 19. kolovoza 2009.(Hina) Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) počela je dijeliti udžbenike za učenike s područja posebne državne skrbi, priopćeno je danas iz MZOŠ-a.
Za tu namjenu osigurano je više od 270 tisuća udžbenika za osnovu i srednju školu. Riječ je o udžbenicima koji su tiskani za školsku godinu 2008./2009. te 2007./2008. Osim novih udžbenika, ima i očuvanih starih udžbenika. Najvećim dijelom riječ je o udžbenicima namijenjenima višegodišnjoj uporabi.

Dosad su udžbenici dostavljeni u više od 40 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske te Zadarske županije. Do kraja tjedna udžbenici će biti dostavljeni i u škole Šibensko-kninske županije, a trenutačno se pripremaju udžbenici za osnovne škole Ličko-senjske županije i za srednje škole Vukovarsko-srijemske županije koji bi se trebali distribuirati do kraja kolovoza. Distribucija se provodi u suradnji sa županijskim uredima za obrazovanje.