c S
Dnevne novosti

Kosor: nisam se posvađala s Polančecom

21.08.2009 08:18 ZAGREB, 20. kolovoza 2009. Hina Predsjednica vlade Jadranka Kosor odbacila je  medijske tvrdnje da se posvađala s potpredsjednikom Damirom Polančecom te da on odlazi iz vlade.
"To nije istina, potpredsjednik Polančec jedan je od mojih najbližih suradnika i nismo se posvađali. Naša je suradnja sjajna i sigurna sam da će tako i ostati", rekla je Kosor novinarima nakon sjednice vlade, prve poslije godišnjeg odmora. Time je odbacila informaciju koju je u četvrtak  prenio dio medija da je ljuta na Polančeca, jer je nije izvijestio da će INA podići cijene naftnih derivata te da se Polančec sprema napustiti vladu. Kazala je i kako za sada ne razmišlja o bilo kakvim kadrovskim promjenama u vladi.

Komentirajući najave da njezina vlada neće izdržati izazove "vruće političke jeseni" te okrupnjavanje oporbe koja se sprema na zajednički izlazak na parlamentarne izbore, Kosor je kazala kako ni oporba ni najava štrajkova ne može promijeniti činjenicu da je iza vlade čvrsta saborska većina. Još jednom je naglasila da je otvorena za kontakte s oporbom te da će oporbene čelnike pozvati na razgovor, kako bi točno vidjela što predlažu za izlazak iz krize.