c S
Dnevne novosti

Vlada: odluke na zatvorenom dijelu sjednice

21.08.2009 08:22 ZAGREB, 20. kolovoza 2009.(Hina) Vlada je na zatvorenom dijelu  sjednice u četvrtak uputila prijedlog Skupštini Društva Pomorski centar za elektroniku d. o. o. iz Splita, za opoziv dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Rade Buljubašića.
S dužnosti dosadašnjih članova Koordinativnog tijela za praćenje provedbe mjera u sustavu javne nabave razriješeni su Dragan Primorac i Antun Palarić a imenovani Radovan Fuchs te Davorin Mlakar. Bianca Matković je razriješena s funkcije dosadašnje koordinatorice kao državne tajnice te ponovno imenovana koordinatoricom svih aktivnosti za izvršenje obveza u procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji kao ministrica u Vladi Republike Hrvatske. Na prijedlog ministra unutarnjih poslova za razrješenje i imenovanje državnih tajnika Ministarstva unutarnjih poslova te temeljem odredbi Zakona o postupku primopredaje vlasti kojim su stavili mandat na raspolaganje, Ivica Buconjić, Vladimir Faber i Miljenko Radnić ponovno su imenovani na svoje dosadašnje dužnosti. Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture te temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, na dužnost predsjednika Upravnog vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa, imenovan je Srećko Kreč, a na dužnost članova Zdravko Sekulić, Vladimir Habuš te Milivoj Krmpotić. S funkcije predstojnika Ureda za koordinaciju sustava procjene učinka propisa razriješen je Goran Krmpotić.

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice usvojila i prijedlog odluke o ukidanju Nacionalnog vijeća za vrednovanje modernizacije državne uprave. S obzirom da se sjednice Nacionalnog vijeća nisu održavale odgovarajućom dinamikom, Nacionalno vijeće nije ispunilo očekivanje zbog kojih je osnovano. Vlada RH usvojila je i prijedlog zaključka u vezi s davanjem ovlaštenja za zastupanje Republike Hrvatske na Glavnoj skupštini društva Croatia Airlines d. d te prijedlog zaključka u vezi s davanjem ovlaštenja ministru pravosuđa za prihvaćanje odluka na Skupštini trgovačkog društva "Lipovica" d. o. Prihvaćeni su i prijedlozi za pokroviteljstvo nad Konferencijom gradonačelnika gradova na temu "Prevencija u lokalnim zajednicama", koja će se održati u Zagrebu, u rujnu 2009, nad obilježavanjem "Tridesete obljetnice Saveza društava multipne skleroze Hrvatske" u Zagrebu, 24. rujna 2009. godine te nad 15. Međunarodnim sajmom gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede "Viroexpo 2010", koji će se održati u Virovitici, od 22. do 24. siječnja 2010.

Također su prihvaćeni prijedlozi za pokroviteljstvo nad dodjelom nagrade "Ulagač godine" i Konferencijom o ulaganjima, u Zagrebu, 19. listopada 2009, nad manifestacijom 44. "Vinkovačke jeseni", u Vinkovcima, od 4 do 13. rujna ove godine, pokroviteljstvo nad 7 sajmom proizvoda i usluga ruralnih područja Republike Hrvatske "Eko-etno Hrvatska" koji će se održati u Zagrebu od 13. do 18. listopada 2009. te nad manifestacijom "Kaj su jeli naši stari", u Vrbovcu, od 28. do 30 kolovoza 2009. godine.