c S
Dnevne novosti

Premijerka uručila ključeve 60 stanova hrvatskim ratnim invalidima

21.08.2009 13:00 TROGIR, 21. kolovoza 2009.(Hina) Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor je u Miševcu, na Čiovu kod Trogira, predala ključeve i rješenja za 60 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i članovima obitelji poginulih branitelja čija je izgradnja, kako je rečeno, stajala više od 32 milijuna kuna.
Premijerka Kosor istaknula je tom prigodom iznimno velik doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju slobodne Hrvatske, koja je nedavno postala članica NATO-saveza, a prije toga i nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a."Vjerujemo da ćemo do kraja ove ili početkom iduće godine završiti pregovore o ulasku u Europsku uniju (EU) i da ćemo vrlo brzo sjesti za stol europskih naroda i država kao punopravna članica", rekla je predsjednica vlade.

Naglasivši kako živimo u teškim vremenima krize, istaknula je kako je sigurna da ćemo "vrlo brzo početi izlaziti iz krize". "Katkad donosimo teške odluke, ali i vremena su teška", rekla je i pritom istaknula da nam je katkad potrebno više optimizma. Premijerka Kosor također je podsjetila da je vlada, čiji je ona član, prije kao potpredsjednica, a sada kao predsjednica, u stanove smjestila 5431 obitelj hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i obitelji poginulih branitelja.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, koji je također bio na današnjoj dodjeli ključeva na Čiovu, istaknuo je da je vlada u posljednjih pet i pol godina izdvojila milijardu i 600 miljuna kuna za obitelji hrvatskih branitelja.