c S
Dnevne novosti

Zelana lista: u Hrvatskoj se provodi političko nasilje

24.08.2009 08:12 ZAGREB, 22. kolovoza 2009.(Hina), Stranka Zelena lista ocijenila je u današnjem priopćenju kako se u Hrvatskoj provodi političko nasilje, koje dolazi iz političkih stranaka koje vladaju na nasilan način, zloupotrebljavajući državne institucije.
Primjera političkog nasilja u Hrvatskoj je dosta, a među ostalim, ogleda se u neodgovornom trošenju javnog novca, ocjenjuju u Zelenoj listi. "Slučajevi u javnim poduzećima i ministarstvima ukazuju da postoji sustav organiziranog otuđivanja javnog novca, te na taj način osiromašenja stanovnika Hrvatske".

To pak govori o "bahatom nasilničkom planu da se kroz namještene natječaje izvuče što više novca od poreznih obveznika". Političko nasilje predstavlja i način na koji se štite akteri institucionalnog kriminala, koje se štiti "imunitetom, odugovlačenjem, povlačenjem u 'sjenu' te smjenom s funkcije koja je previše pod reflektorima javnosti".

"Kada se društvo nađe u kaotičnom stanju sasvim je realno za očekivati da će se pojaviti i nasilje 'odozdo', kao reakcija na postojeći sustav jer je dovoljno očajnih i prevarenih ljudi koji su izgubili nadu da netko radi u njihovom interesu", upozoravaju iz stranke Zelena lista.