c S
Dnevne novosti

Šibenik: Potpisani ugovori za projekte zaštite okoliša vrijedni 1,7 milijuna kuna

27.08.2009 08:16 ŠIBENIK, 26. kolovoza 2009.(Hina) Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo potpisao je s predstavnicima gradova i općina u Šibensko-kninskoj županiji ugovore o financiranju projekata zaštite okoliša i energetske učinkovitosti za koje je taj fond osigurao 1,7 milijuna kuna.
Potpisano je 13 ugovora s gradonačelnicima Knina, Skradina, Vodica te načelnicima Biskupije, Ervenika, Kijeva, Kistanja, Murtera i Primoštena. Riječ je o projektima nabave komunalne opreme i čišćenju divljih odlagališta otpada te projektu energetske učinkovitosti javne rasvjete.

Na području Šibensko-kninske županije Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje u financiranju 65 projekata. Za njih je, uključujući novac za gospodarenje posebnim kategorijama otpada, odobrio 352 milijuna kuna, od čega je već isplaćeno 245 milijuna. Samo na području grada Šibenika taj je fond za devet projekata zaštite okoliša i energetske učinkovitosti odobrio 53 milijuna kuna, a isplaćeno je 20 milijuna.

Na potpisivanju ugovora u Šibeniku bila je i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić, koja je rekla kako je zadovoljna suradnjom sa Šibensko-kninskom županijom kad je riječ o projektima zaštite okoliša. Pozvala je predstavnike lokalne uprave i samouprave da grade što više reciklažnih dvorišta kako bi se otpad mogao prikupljati i dalje prerađivati.