c S
Dnevne novosti

Rok za prijave pomoći iz Fonda za ulaganje u znanost i inovacije 8. rujna

27.08.2009 08:20 ZAGREB, 26. kolovoza 2009.(Hina) Prvi je krajnji rok za dostavu prijedloga projekata za dodjelu bespovratne novčane pomoći iz Fonda za ulaganje u znanost i inovacije 8. rujna 2009.
Taj fond, jedan od prvih programa bespovratne pomoći koji se financira iz pretpristupnog fonda IPA za regionalnu konkuretnost, u ovlasti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Uprave za znanost, usmjeren je prema izgradnji poduzetničkih vještina te vještina upravljanja pravima intelektualnog vlasništva u javnim znanstvenim ustanovama, rečeno je u Upravi za znanost.

Novac je predviđen za razvijanje potrebne infrastrukture visokoškolskih ustanova i istraživačkih organizacija za interakciju s poslovnim subjektima (posebno malim i srednjim poduzećima), komercijalizaciju istraživačke aktivnosti, unaprjeđenje suradnje između znanosti i industrije te razvijanje programa za učinkovito umrežavanje i komunikaciju.

Korisnici programa za dodjelu bespovratne novčane pomoći za transfer tehnologija mogu biti visokoškolske ustanove i javne znanstvene organizacije. Riječ je o pet milijuna eura, od čega je najniža svota 50.000 eura, a najviša 750.000 eura, uz sufinanciranje iz državnog proračuna. U sklopu toga programa dodjele bespovratne pomoći najavljena su još dva roka za prijavu prijedloga projekata - 5. ožujka 2010. i 2. srpnja 2010.