c S
Dnevne novosti

MVPEI: Australija izmijenila vizni postupak za Hrvate

28.08.2009 07:59 ZAGREB, 27. kolovoza 2009.(Hina) Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) priopćilo je u da je Australija izmijenila postupak izdavanja viza za hrvatske državljane, ukinuvši upitnik o vojnoj službi koji je do sada bio sastavni dio zahtjeva za izdavanje australske vize.
"U diplomatskoj noti koju je privremena otpravnica poslova australskog veleposlanstva u Hrvatskoj Natalie Roche uručila ravnateljici Uprave za izvaneuropsku bilateralnu suradnju Andreji Javor stoji kako se promjene odnose na ukinuće upitnika o vojnoj službi koji je do sada bio sastavni dio zahtjeva za izdavanje australske vize. Spomenuto ukinuće upitnika o vojnoj službi primjenjuje se od 26. kolovoza 2009. godine", priopćio je MVPEI.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković poslao je ministru vanjskih poslova Australije Stephenu Smithu pismo u kojem pozdravlja navedenu odluku australske vlade, za koju vjeruje da će pridonijeti daljnjem razvitku bilateralnih odnosa i suradnje Hrvatske i Australije, priopćeno je.