c S
Dnevne novosti

Jandroković izrazio zahvalnost Luksemburgu za potporu Hrvatskoj na putu u EU

31.08.2009 08:06 ZAGREB, 30. kolovoza 2009.(Hina) Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u nedjelju na Bledu s luksemburškim ministrom vanjskih poslova Jeanom Asselbornom i u razgovoru izrazio zahvalnost Luksemburgu za potporu Hrvatskoj u pristupanju Europskoj uniji, priopćio je MVPEI.
Jandroković i Asselborn su odnose dviju zemalja ocijenili vrlo dobrima i prijateljskima, bez otvorenih pitanja, a Jandroković je iskazao zahvalnost na potpori vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga Hrvatskoj u procesu pridruživanja Europskoj uniji, navodi se u priopćenju. Napomenuvši kako Hrvatska ostaje predana ispunjavanju preostalih obveza u skladu s indikativnim rasporedom Europske komisije, Jandroković je rekao kako je Hrvatska nastavila s usklađivanjem zakonodavstva, te intenzivirala rad na dovršetku ispunjenja svih mjerila potrebnih za zatvaranje pregovaračkih poglavlja, rekao je MVPEI.

Jandroković je upoznao svog luksemburškog kolegu i s tijekom razgovora Hrvatske i Slovenije o "pronalasku obostrano prihvatljivog rješenja za deblokadu hrvatskog pristupnog procesa i rješenja međusobnog graničnog prijepora", rečeno je u priopćenju. Sugovornici su se suglasili kako je euroatlantska perspektiva jamstvo trajnog mira i stabilnosti jugoistočne Europe, navodi priopćenje o susretu Jandrokovića i Asselborna na rubu Strateškog foruma na Bledu u Sloveniji koji se održava pod nazivom "Politika gospodarske krize: gospodarske i geopolitičke promjene u Europi i Euroaziji".