c S
Dnevne novosti

DUBROVNIK: Premijerka J. Kosor položila kamen temeljac za sveučilišni kampus

01.09.2009 08:02 DUBROVNIK, 31. kolovoza 2009.(Hina) Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas je na prigodnoj svečanosti položila kamen temeljac i time označila početak radova na izgradnji kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.
Budući kampus nalazit će se na prostoru stare dubrovačke bolnice, koja je izgrađena 1880. godine, a prva faza obuhvatit će rekonstrukciju središnje zgrade površine 5600 metara četvornih, u što će biti uloženo 60 milijuna kuna. Radovi bi na prvoj fazi trebali biti završeni za 18 mjeseci, odnosno do siječnja 2011. godine.

Obraćajući se okupljenima, predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je kako će Vlada i dalje snažno podupirati znanost i obrazovanje, jer samo znanje i obrazovanje može širom otvoriti vrata budućnosti. Ona je također podsjetila da je od 2004. godine hrvatska Vlada uložila u znanost više od 4,5 milijardi kuna.

"Ovo je povijesni dan za Dubrovnik i Hrvatsku kada jedan ovako važan posao privodimo kraju te očekujem da ćemo se na istom mjestu naći za 18 mjeseci", naglasila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Na prigodnoj svečanosti nazočili su i ministri u hrvatskoj Vladi: Radovan Fuks, Božo Biškupić i Damir Bajs, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, rektor dubrovačkog Sveučilišta Mateo Milković, dok je početak radova blagoslovio biskup dubrovački mons. Želimir Puljić.