c S
Dnevne novosti

Jandroković se na Bledu sastao s Inzkom

01.09.2009 08:08 ZAGREB, 31. kolovoza 2009. (Hina) Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se na Bledu s visokim predstavnikom i posebnim predstavnikom EU-a u Bosni i Hercegovini Valentinom Inzkom, priopćeno je iz MVPEI-a.
Jandroković i Inzko sastali su se na marginama Strateškog foruma i razgovarali o stanju u regiji jugoistočne Europe, posebno se osvrnuvši na trenutačnu političku i gospodarsku situaciju u BiH u kontekstu procesa pristupanja te zemlje Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu, navodi se u priopćenju.

Inzko je ministra Jandrokovića upoznao s procesom tranzicije Ureda visokog predstavnika, napomenuvši kako smatra da vlasti u BiH trebaju preusmjeriti svoje napore prema usvajanju tih reformi. Osvrnuo se i na rješenje pitanja državne imovine i izradu njezinog popisa u svrhu stvaranja podloge za razgovor o podjeli.

Jandroković je još jednom ponovio načela politike Republike Hrvatske prema BiH, naglasivši potporu njezinoj teritorijalnoj cjelovitosti, presudnu važnost jednakopravnosti svih triju konstitutivnih naroda, euroatlantsku perspektivu BiH i ustavne promjene koje će dovesti do učinkovitog funkcioniranja u toj zemlji, stoji u priopćenju.