c S
Dnevne novosti

MVPEI opovrgava informaciju DPA o kondominiju

07.09.2009 08:09 STOCKHOLM, 5. rujna 2009.(Hina) Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) opovrgnulo je u subotu informaciju, koju je objavila njemačka novinska agencija dpa da Zagreb i Ljubljana pregovaraju o uspostavi zajedničke uprave u Piranskom zaljevu na razdoblje od 20 do 50 godina.
"Iznimno mali broj ljudi je upoznat sa sadržajem pregovora između Hrvatske i Slovenije. Sve što se pojavljuje u medijima od neimenovanih izvora ne može biti vjerodostojno i izravno šteti pronalasku obostrano prihvatljivog rješenja", rekao je za Hinu glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.

Agencija DPA objavila je vijest iz Stockholma, gdje je u subotu završen dvodnevni neformalni sastanak ministara vanjskih poslova EU-a, pozivajući se na neslužbene izvore da Hrvatska i Slovenija pregovaraju o uspostavi kondominija na razdoblje od 20 do 50 godina. "Prema neslužbenim informacijama iz obiju zemalja, vjerojatno rješenje je zajednička uprava u Piranskom zaljevu, tzv. kondominij koji bi trajao od 20 do 50 godina", stoji u vijesti njemačke agencije.