c S
Dnevne novosti

Mesić ponovio da će ostati doživotni bivši predsjednik

11.09.2009 08:08 VARAŽDIN, 10. rujna 2009.(Hina) Nakon drugoga predsjedničkog mandata ostat ću doživotni bivši predsjednik Hrvatske - odgovor je predsjednika Stjepana Mesića na upit novinara u Varaždinu vidi li sebe na čelu nove koalicije HNS-a, HSLS-a i IDS-a.
Mesić je rekao kako ne zna tko je plasirao u javnost informacije o navodnim pregovorima o tome te poručio novinarima kako je na njima da to istraže. Na upit je li prilikom posljednjeg razgovora s premijerkom Jadrankom Kosor ona bila zainteresirana za teme o kojima je razgovarao s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mesić je odgovorio da ju je izvijestio o tom sastanku te da mu je Sanader ponovio razloge ostavke koji su poznati i javnosti.

Na novinarsko pitanje o tome da želi li bivši premijer Ivo Sanader možda 'srušiti' premijerku, Mesić jer odgovorio kako za to ne vidi razlog jer ju je sam Sanader postavio na tu dužnost. Hrvatski predsjednik je rekao kako "ne vidi ni problem u tome dolazi li u vladi do rasprava i suprostavljanja mišljenja", dodajući da upravo u kontradiktornim raspravama vidi mogućnost dolaska do rješenja. Mislim da se u vladi ništa dramatično ne događa, zaključio je predsjednik Mesić.

Kad je riječ o HEP-u i tajnom ugovoru o prodaji dijela Ine, Mesić je rekao kako ne zna je li taj ugovor tajni, no, dodao je, javnost sigurno nije dosta informirana pod kojim je uvjetima Ina prodana. U vezi s HEP-om rekao je kako ne zna postoji li volja da se afere razriješe. "Ako se svakoga dana pojavljuju nove afere, a nikada niti jedna ne doživi svoj kraj, to znači da još ne funkcioniramo kao pravna država", zaključio je predsjednik Mesić u Varaždinu.