c S
Dnevne novosti

Milinović: pojačat ćemo kontrolu u kafićima jer je zakon o zabrani i dalje na snazi

15.09.2009 08:09 ZAGREB, 14. rujna 2009.(Hina) Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je da će njegovo Ministarstvo idućih dana pojačati kontrolu poštivanja zakona o zabrani pušenja jer taj zakon, do stupanja na snagu novog, još uvijek vrijedi pa je u kafićima i dalje zabranjeno pušenje.
"Vlasnici kafića smatraju da zakon više ne vrijedi pa su požurili vratiti pepeljare na stolove. To je kršenje zakona i Ministarstvo zdravstva će ići u pojačanu kontrolu", najavio je ministar prilikom posjeta Klinici za ženske bolesti i porodništvo u Petrovoj.

Inače, Milinović je rekao da je potporu izmjenama zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda danas dobio i od struke te udruga oboljelih od plućnih bolesti. Milinović se naime danas prijepodne sastao s predstavnicima Kliničke bolnice za plućne bolesti Jordanovac, Hrvatske lige protiv raka, Hrvatske udruge za astmu, Udruge oboljelih od raka pluća Jedra te udruge građana "Bez dima" kojima je predstavio izmjene i dopune Zakona. Na sastanku su, kako je priopćeno, dogovorene i pojačane aktivnosti u idućem periodu koje će biti usmjerene promicanju zdravog života.