c S
Dnevne novosti

Podravka: Marinac podnio ostavku

15.09.2009 09:30 KOPRIVNICA, 14. rujna 2009.(Hina) Darko Marinac podnio je ostavku na dužnost predsjednika i člana Nadzornog odbora Podravke, priopćeno je sa sjednice Nadzornog odbora te kompanije.
Marinac je rekao kako ostavku daje iz razloga da Nadzorni odbor Podravke može u miru raditi i riješiti problem koji je on svojom odlukom kompaniji učinio, navodi se u priopćenju. Darko Marinac je 2007. kao predsjednik Uprave splitskome SMS samostalnom odlukom odobrio dva zajma vrijedna 65 milijuna kuna, bez suglasnosti i znanja Uprave Podravke, dodaje se u priopćenju.

"Odluku o zajmu splitskome SMS-u sam tada donio sam, bez bilo kakva utjecaja i valja reći kako je to tada bila isključivo moja odluka, bez znanja članova Uprave", napomenuo je Marinac, kako je priopćeno, prilikom ostavke. Takvu odluku obrazložio je Nadzornome odboru činjenicom kako je procijenio da je u to vrijeme bila riječ o dobrom poslovnom potezu.

Nadzorni odbor na idućoj će sjednici izabrati novog predsjednika. "Usuglasili smo se kako Uprava treba poduzeti sve potrebne radnje i izvještavati nas o njima, a sve u cilju kako bi se ova situacija riješila što bolje za Podravku", izjavio je član Nadzornoga odbora Dubravko Štimac, navodi se u priopćenju i dodaje da je Nadzorni odbor rekao kako očekuje da Uprava Podravke poduzme sve potrebne radnje, odnosno pokrene postupak prisilne naplate nad SMS-om. Ta splitska prehrambena tvrtka, prema pisanju medija, nije u stanju podmiriti dospjelu ratu odobrenog joj kredita, jer je suočena s financijskim problemima.