c S
Dnevne novosti

Kosor: sindikat s pravom upozorava na probleme policajaca

16.09.2009 08:04 ZAGREB, 15. rujna 2009.(Hina) Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je na otvaranju konferencije "Prevencija u lokalnoj zajednici" da se nada da će uspjeti naći sredstava za nabavu policijskih odora i zapošljavanje novih policajaca, što traži Sindikat policije Hrvatske.
Kosor je kazala kako sindikat s pravom upozorava na te probleme i ustvrdila da je zadovoljan policajac preduvijet za uspješan rad policije. Stoga je najavila da će s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i ravnateljem policije Oliverom Grbićem raditi na rješavanju tih problema.

Na konferenciji o prevenciji u lokalnoj zajednici, održanoj u organizaciji Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova i pod pokroviteljstvom Vlade, sudjelovali su načelnici policijskih uprava, gradonačelnici i načelnici općina u kojima su ustrojena vijeća za prevenciju kriminaliteta. Kosor je rekla da je osnivanje 122 takva vijeća veliki korak naprijed, kazavši okupljenima da imaju punu potporu Vlade.

"U borbi protiv zla, poput droge i nasilja, možemo samo zajedno", rekla je Kosor, naglasivši da će se, unatoč krizi i recesiji, truditi pronaći sredstva za projekte prevencije u lokalnoj zajednici. Ravnatelj policije ocijenio je da se uvođenje kvartovskog policajca pokazalo kao puni pogodak i napomenuo da je osnivanje vijeća za prevenciju kriminaliteta druga faza. Dodao je da je vijećima prepušteno u kojem će pravcu usmjeriti rad policije jer svaka policijska postaja ima svoje specifičnosti.

U nekim policijskim upravama osnovano je čak 10 vijeća dok takvo vijeće na razini Zagreba još nije osnovano, rekao je Grbić dodavši da će o tom pitanju pokrenuti inicijativu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i da će to biti bitna tema razgovora novog načelnika PU zagrebačke Tomislava Buterina, ako bude potvrđen od ministra Karamarka.