c S
Dnevne novosti

Policija istražuje ugovor o kreditu između Podravke i SMS-a

17.09.2009 08:07 KOPRIVNICA, 16. rujna 2009.(Hina) Glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek potvrdio je da je policija na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva počela istraživati je li prekršen zakon pri sklapanju kreditnog ugovora između prehrambenih kompanija Podravke i SMS-a.
"Na zahtjev ŽDO-a istražujemo postoje li nepravilnosti, no ne mogu otkriti više pojedinosti", bio je kratak Laljek. Točnije, Laljek nije želio potvrditi ulazak kriminalističke policije u poslovne prostore Podravke, pozivanje vodećih ljudi tvrtke na razgovor s istražiteljima i druge radnje za koje mediji od jučer špekuliraju da koprivnička policija poduzima.

Županjsko Državno odvjetništvo iz Koprivnice priopćilo je prije dva dana da je, slijedom medijskih navoda da je koprivnička Podravka 2007. godine dodijelila splitskom SMS-u kredit u iznosu od 65 milijuna kuna po samoinicijativnoj odluci predsjednika Uprave Podravke i bez znanja ostalih članova Uprave, zatražila da policija utvrdi relevantne činjenice koje bi ukazivale na eventualno počinjenje kaznenog djela. Mediji su objavili da se zbog tog kredita koprivnička Podravka našla u velikim teškoćama.

Darko Marinac, tadašnji predsjednik Uprave Podravke, podnio je u ponedjeljak ostavku na dužnost predsjednika i člana Nadzornog odbora Podravke, rekavši da to čini kako bi Nadzorni odbor u miru riješio problem koji je on svojom odlukom kompaniji učinio. Rekao je i kako je odluku o kreditiranju SMS-a donio sam, procijenivši u to vrijeme da se radi o dobrom poslovnom potezu.