c S
Dnevne novosti

Sindikat policajaca traži od MUP-a osnivanje fonda za naknadu štete

18.09.2009 08:03 ZAGREB, 17. rujna 2009.(Hina) U povodu izbijanja požara ispod vozila dubrovačkog inspektora za narkotike, Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova u priopćenju je zatražio od ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka osnivanje Interventnog financijskog fonda pri MUP-u.
Iz tog bi se fonda, u slučajevima kada kriminalistička obrada upućuje da je šteta policajcu učinjena zbog obavljanja službe, hitno isplaćivala pomoć u saniranju nastale štete, a ukoliko se pronađe počinitelj, moguće je kroz imovinsko-pravni postupak prema njemu vratiti novac tamo odakle je i uzet.

Podmetanje požara pod automobil iskusnog policijskog službenika, gotovo da više nije vijest osim što ukazuje na činjenicu da se ozbiljno počelo smetati kriminalcima u obavljanju njihova nečasnog posla, ističu sindikalci. I dok se u javnosti nagađa o razlozima paljenja automobila policajcu u Dubrovniku i sličnom događaju u Zadru, policajac koji je ostao bez svog automobila našao se u velikom problemu, navodi se u priopćenju i dodaje kako im je šteta učinjena zbog poštenog obavljanja posla u interesu svih građana.

Za većinu građana to predstavlja upozorenje kriminalaca i služi odvraćanju od daljnjeg rada, poručuju sindikalci. Na vozilu inspektora za narkotike u Dubrovniku jučer ujutro izbio je požar, a Policijska uprava dubrovačko-neretvanska jutros je priopćila da se izvidi u cilju utvrđivanja uzroka požara nastavljaju i danas.