c S
Dnevne novosti

Rudolf izvijestio premijerku da ne prihvaća nikakvu funkciju

18.09.2009 08:09 ZAGREB, 17. rujna 2009.(Hina) Akademik Davorin Rudolf je pismeno izvijestio predsjednicu hrvatske Vlade Jadranku Kosor da ne prihvaća nikakvu funkciju u bilo kojemu tijelu koje će voditi pregovore sa Slovenijom ili nekom drugom susjednom republikom.
U pismu koje je dostavio Hini, Rudolf napominje kako je pomno razmotrio premijerkinu ponudu da se ponovno angažira u poslovima razgraničenja Hrvatske sa susjedima, uključujući preuzimanje funkcije njezina osobnog savjetnika za granična pitanja.

Također navodi kako je jučer imao iscrpan razgovor s hrvatskim ministrom vanjskih poslova te da su se tijekom tog razgovora "temeljito razišli u gledanjima na novostvorene prilike". Kaže kako je pratio jučerašnja javna izlaganja te da je posebice razmišljao o učincima priopćenja hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova Ljubljani o nastavljanju pregovora o granici na temeljima Rehnova prijedloga od 15. lipnja 2009.

"Nakon toga, želim Vas izvijestiti da ne prihvaćam nikakvu funkciju u bilo kojemu tijelu koje će voditi dalje pregovore bilo sa Slovenijom, bilo s nekom drugom susjednom republikom", stoji u pismu koje akademik Davorin Rudolf uputio predsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor.

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun izjavio je jučer kako je premijerka Jadranka Kosor jučer razgovarala s akademikom Davorinom Rudolfom o preuzimanju funkcije njezina osobnog savjetnika u rješavanju graničnih pitanja sa Slovenijom. Razgovor je uslijedio nakon što je Davorin Rudolf dao ostavke na dužnost predsjednika hrvatskog dijela Mješovite hrvatsko-slovenske komisije za sastavljanje nacrta sporazuma o rješavanju graničnog spora pred međunarodnim pravosudnim tijelom te na položaj osobnoga savjetnika hrvatskog ministra vanjskih poslova na koji ga je svojedobno imenovala hrvatska Vlada.