c S
Dnevne novosti

Diplomski studij Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orleansu iz područja bioindustrije

06.10.2009 08:05 ZAGREB, 5. listopada 2009.(Hina) Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu je otvoren diplomski studij Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orleansu iz područja bioindustrije.
Suradnja dvaju sveučilišta na diplomskom studiju iz područja bioindustrije temelji se na Sporazumu o suradnji koji su čelnici dviju ustanova potpisali 2007. Na temelju toga sporazuma, studenti diplomskog studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz područja molekularne biotehnologije i diplomskog studija Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz područja bioprocesnog inženjerstva mogu pohađati dio nastave na Sveučilištu u Orleansu.

Također mogu obavljati praksu u francuskim tvrtkama, čime će steći preduvjete za stjecanje francuske diplome orleanskog sveučulišta na razini magistra iz područja bioindustrije. Suradnja dvaju sveučilišta na studiju iz područja bioindustrije pridonosi uključenju Hrvatske u zajednički Europski visokoobrazovni (EHEA) prostor definiran bolonjskim procesom, s kojim je usklađen program.

U drugoj godini diplomskog studija u izvođenju nastave sudjeluju profesori iz Zagreba i Orleansa na francuskom, engleskom i hrvatskom jeziku. Službenom otvorenju zajedničkog studija nazočili su potpredsjednik Sveučilišta u Orleansu Ary Bruand, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier te predstavnici dvaju fakulteta. Provedbu programa poduprli su i francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Croatia Airlines.