c S
Dnevne novosti

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada RH donijela više odluka

12.10.2009 08:01 ZAGREB, 9. listopada 2009.(Hina) Vlada RH na zatvorenom dijelu sjednice odobrila je novčanu pomoć Hrvatskom Caritasu za stanovništvo Filipina stradalom u poplavama i stanovništvu Indonezije stradalom u potresu u iznosu od 20.000 eura, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.
Prihvaćen je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Općini Jakovlje za zaduženje kod Zagrebačke banke d. d., Zagreb. Nadalje Vlada RH prihvatila je prijedlog zaključka o izmjeni Zaključka Vlade RH o sufinanciranju troškova otkupa i skladištenja ovogodišnje berbe mandarina, jabuka I. klase i jabuka za industrijsku preradu. Također, prihvaćeno je pokroviteljstvo Vlade RH nad tematskom Konferencijom Zajednice povratnika Hrvatske, koja će se održati u listopadu ove godine, u Zagrebu te pokroviteljstvo nad 15. svehrvatskim športskim natjecanjem invalida Domovinskog rata od 13. do 15. studenoga 2009. u Zadru.

Prihvaćeni su i prijedlozi zaključaka u vezi s Nacionalnim provedbenim planom aktivnosti 2007. - 2011. godine između Vlade RH i Programa ujedinjenim naroda za razvoj, revidiranim u svibnju 2009. godine i s Programom kulturne suradnje između Ministarstva kulture RH i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Mađarske za 2009., 2010. i 2011. godinu. Prihvaćen je i prijedlog zaključka u vezi s Programom obrazovne suradnje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Mađarske za razdoblje 2009. - 2011. godine.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice također je prihvaćen Prijedlog zaključka u vezi s Memorandum o suglasnosti između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije, Ministarstva uprave i unutarnjih poslova Rumunjske, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Albanije, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Makedonije, Ministarstva unutarnjih poslova i javne uprave Crne Gore te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije - o pružanju podrške/uspostavi Međunarodnih jedinica za koordinaciju službi za provedbu zakona.

Vlada RH prihvatila je i prijedlog zaključka u vezi s Memorandumom o suglasnosti između MUP-a RH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje RH te Ministarstva unutarnjih poslova i prekomorskih odnosa Kraljevine Nizozemske u području unutarnjih poslova, kao i prijedlog zaključka u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva obrane RH i Ministarstva obrane Republike Mađarske o suradnji na području obrane i s Provedbenim sporazumom između Ministarstva obrane RH i Ministarstva obrane Republike Mađarske o suradnji na području izobrazbe, uz Memorandum o suglasnosti između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva obrane Republike Mađarske o suradnji na području obrane, navodi nse u priopćenju.

Na prijedlog Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave za razrješenje dosadašnjeg člana Komisije prije isteka mandata - radi činjenica utvrđenih u članku 6. stavku 1. Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave - Vlada RH uputila je Hrvatskom saboru prijedlog za razrješenje Ante Perdića, kao i prijedlog za imenovanje nove članice Komisije Rožike Gužvanj.

Na prijedlog potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Vlada RH razriješila je s dužnosti dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Petra Čobankovića i članicu Upravnog odbora Fonda Zdenku Buljan. Novim predsjednikom Upravnog odbora Fonda koji je po položaju ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, imenovan je Božidar Pankretić a novim članom koji je po položaju gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo.

Na prijedlog potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva s dužnosti dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara razriješen je Grgo Sabljić, a novom članicom imenovana je Sandra Cvikić. Na prijedlog ministra vanjskih poslova i europskih integracija s dužnosti člana Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori te srpske i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj, razriješen je dr. Jadran Antolović, a kao predstavnici Ministarstva kulture i Ministarstva uprave za članove su imenovani Jasen Mesić i Vesna Šiklić-Odak.

Na prijedlog ministra vanjskih poslova i europskih integracija s dužnosti predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom odboru Razvojne banke Vijeća Europe, koji je ujedno i stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe u Strassbourgu, razriješen je Daniel Bučan. Novom predstavnicom imenovana je Anica Djamić, navodi se u priopćenju.