c S
Dnevne novosti

Kosor: oglas za zapošljavanje izravno krši vladinu odluku

13.10.2009 08:16 ZAGREB, 12. listopada 2009.Hina Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je kako objava natječaja za zapošljavanje u Ministarstvu gospodarstva predstavlja izravno kršenje vladine odluke, zbog čega je zatražila da se natječaj poništi i da se točno utvrdi tko je odgovoran za taj propust.
Ministarstvo je, naime, u Narodnim novinama nedavno objavilo natječaj za zapošljavanje novih vježbenika i savjetnika, unatoč vladinoj odluci iz srpnja, kojom su zabranjena nova zapošljavanja u državne službe prije donošenja državnog proračuna za 2010. "To je izravno kršenje vladine odluke i ja sam u razgovoru s potpredsjednikom Polančecom zatražila da se taj natječaj poništi i da vidimo tko je odgovoran za raspisivanje natječaja, koje se objašnjava nekim kašnjenjem", rekla je Kosor novinarima u vladi. Kazala je kako se događa da neki ljudi u vladi i ministarstvima rade samostalno, ignorirajući ministre.

"Došlo je vrijeme da tu napravimo reda", dodala je Kosor. Podsjetila je da je vlada objavila kako se veto na zapošljavanje neće odnositi na poslove vezane uz pregovore s EU. Naglasila je, međutim, da o svakom takvom projektu mora biti obaviještena premijerka i ministri, koji se moraju dogovoriti da će stati iza takve političke odluke. "Nedopustivo je da se natječaji raspisuju a da o tome nitko ne zna ništa", istaknula je Kosor, koja tvrdi da o zapošljavanju ništa nije znao ni ministar Damir Polančec.

"Vlada ne donosi odluke koje će sama kršiti i koje bilo koji član vlade i ministarstva koji je u sustavu vladinih odluka ne poštuje. To se ne može tolerirati", poručila je Kosor.