c S
Dnevne novosti

Premijerka Kosor s predstavnicima ministarstava, Državnog inspektorata, Porezne uprave, Financijske policije, HZZO-a i HZMO-a

15.10.2009 08:16 ZAGREB, 14. listopada 2009.(Hina) Predsjednica Vlade Jadranka Kosor razgovarala je u Banskim dvorima s predstavnicima ministarstava, Državnog inspektorata, Porezne uprave, Financijske policije, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, o nadzoru nad primjenom propisa iz područja radnih odnosa i zaštite na radu.
Zaključeno je da je potrebno pojačati i sinkronizirati učinkovitije djelovanje svih nadležnih državnih tijela na sprečavanju i suzbijanju te učinkovitom sankcioniranju svih pojavnih oblika kršenja propisa iz područja radnih odnosa i zaštite na radu i priprema daljnje prilagodbe određenih propisa, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Također je istaknuto i kako je važno uputiti poruku javnosti o odlučnosti hrvatske Vlade u sprečavanju nezakonitosti u primjeni propisa iz područja radnih odnosa i zaštite na radu, te sposobnosti nadležnih državnih tijela za učinkovito djelovanje na tom području.