c S
Dnevne novosti

Vijeće za suzbijanje korupcije traži informacije od EK

16.10.2009 08:11 ZAGREB, 15. listopada 2009. Hina Nacionalno vijeće za praćenje suzbijanja korupcije je odlučilo zatražiti informaciju od Europske komisije i Ureda Europske komisije za borbu protiv prijevara (OLAF) u svezi njihove istrage o korupciji u Hrvatskoj.
"Nakon što dobijemo tu informaciju Nacionalno vijeće će održati sjednicu posvećenu toj temi", kazao je predsjednik Vijeća Željko Jovanović nakon sjednice na kojoj su raspravljali o Izviješću o radu od svibnja 2008. do lipnja 2009. i usvojili Poslovnik o radu.

"Najbitnije što smo uredili Poslovnikom jest da od danas više nema zatvorenih sjednica za javnost osim kad to traže materijali koji nose oznaku tajnosti ili povjerljivosti", kazao je Jovanović i dodao kako je današnja sjednica bila "tehničke prirode", a još danas je održana "iza zatvorenih vrata".

Ured Europske komisije za borbu protiv prijevara (OLAF) potvrdio je da provjerava informacije o mogućim nepravilnostima u korištenju sredstava EU-a za izgradnju autocesta u Hrvatskoj, ali odluka o mogućem otvaranju istrage još nije donesena.