c S
Dnevne novosti

Kosor i Mubarak za jačanje suradnje u energetici i turizmu

19.10.2009 08:11 ZAGREB, 17. listopada 2009.(Hina) Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i egipatski predsjednik Hosni Mubarak dogovorili su u Zagrebu jačanje suradnje između Hrvatske i Egipta, posebno na području turizma i energetike, priopćeno je iz Vlade.
Kosor se u Banskim dvorima sastala s Mubarakom koji je u petak stigao u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj. Njegov posjet pridonijet će daljnjem intenziviranju suradnje između dvije prijateljske zemlje, naglasili su, prema priopćenju, Kosor i Mubarak. Istaknuli su obostrani interes za jačanjem gospodarskih odnosa, osobito u turizmu i energetici i najavili čvršću suradnju resornih ministarstava.

Prema priopćenju, premijerka Kosor dodala je da postoje i druga područja za jačanje suradnje, od brodogradnje do prehrambene industrije. Izrazila je zadovoljstvo što se Unija za Mediteran otvorila za sve obalne države na Sredozemlju, što je Hrvatska i zagovarala te je istaknula da će se, kao buduća članica EU-a, Hrvatska zauzimati za produbljivanje suradnje između mediteranskih zemalja. Najavila je pritom ministarsku konferenciju o okolišu idućeg mjeseca u Dubrovniku što će biti prva konferencija Unije za Mediteran u Hrvatskoj.

Predsjednik Mubarak pozvao je tijekom razgovora premijerku Kosor da službeno posjeti Egipat što je ona prihvatila, stoji u Vladinu priopćenju.