c S
Dnevne novosti

Predsjednik Mesić razgovarao s izraelskim predsjednikom Peresom

20.10.2009 08:21 JERUZALEM, 19. listopada 2009.(Hina) Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić razgovarao je s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom u njegovoj rezidenciji u Jeruzalemu.
Nakon službenog razgovora, poslije kojega predsjednici nisu davali izjave, održana je i ceremonija na kojoj je predsjednik Hrvatske akademske udruge don Ivan Grubišić predsjedniku Peresu predao priznanje "Osoba godine - osoba dijaloga". Jedan od predlagatelja za priznanje bio je i Stjepan Mesić, a don Grubišić je istaknuo posebnu ulogu Simona Peresa u njegovanju međureligijskog dijaloga.

Predsjednik Mesić se u ponedjeljak navečer susreo i s predsjednikom izraelskog Knesseta Reuvenom Rivlinom. U utorak je predviđen posjet predsjednika Mesića Memorijalnom centru Yad Vashem, gdje će nazočiti i ceremoniji sadnje stabla, a navečer će sudjelovati u radu konferencije koju organizira Mirovni centar Peres na temu "Sučeljavanje sa sutrašnjicom". Predviđeni susret s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, koji je trebao biti u utorak, odgođen je za četvrtak, kada Mesić završava posjet Izraelu.