c S
Dnevne novosti

Polančec: ne razmišljam o ostavci

22.10.2009 08:16 ZAGREB, 21. listopada 2009.(Hina) Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec izjavio je kako ne razmišlja o svojoj ostavci zbog najnovijih događanja u Podravci i uhićenja dijela Podravkinog čelništva.
"Apsolutno ne razmišljam o ostavci, a sve vezano uz istražni postupak što smijem reći jest da institucijama treba omogućiti da normalno rade svoj posao bez pritisaka", odgovorio je Polančec na novinarski upit hoće li zbog događanja u Podravci dati ostavku, osjeća li se odgovornim za to te kako komentira zahtjeve oporbe da podnese ostavku.

Polančec je kazao i kako je "u ovoj državi svatko nevin dok mu se krivnja ne dokaže". "Ja te ljude znam kao poštene i časne i želim vjerovati u njihovu nevinost", kazao je Polančec u izjavi za novinare povodom uhićenja čelnika koprivničke prehrambene industrije te nije želio odgovarati na ostala pitanja novinara. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je uhićeno šest osoba s područja Koprivnice, Varaždina, Zagreba i Splita, koje se sumnjiči za zlouporabe položaja i ovlasti i za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, ne otkrivajući njihov identitet.

U USKOK-u, kao i u policiji nisu željeli otkriti tko su osumnjičenici, no zagrebački odvjetnik Ante Madunić potvrdio je da je uhićen njegov branjenik bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac. Prema još neslužbenim podacima uhićen je i sadašnji predsjednik uprave koprivničke tvrtke Zdravko Šestak, dvojica članova Uprave Saša Romac i Josip Pavlović te direktor i suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić.