c S
Dnevne novosti

Mesić: najveći broj afera nakon što je popustio politički pritisak

22.10.2009 08:19 ZAGREB/JERUZALEM, 21. listopada 2009.(Hina) Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić pozitivnim je ocijenio rad glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića ocjenivši kako je najveći dio afera ugledao svjetlo dana kada je popustio politički pritisak.
"Na odvjetništvu nije da zaključuje, on može samo reći u kojoj fazi se postupak nalazi. I zato bih ja ipak njega poštedio, jer najveći dio afera je upravo u ovom vremenu, od kad je popustio politički pritisak, ugledao svjetlo dana", rekao je Mesić u izjavi za HTV tijekom posjeta Izraelu.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je Hrvatskom saboru podnio Izvješću o radu državnih odvjetništava u 2008., te je odbacio kritike da se DORH neuspješno bori protiv korupcije i da takve predmete drži u ladicama. Saborski oporbeni klubovi odbacili su izvješće o radu državnih odvjetništava u 2008., a glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića su u raspravi prozvali da je pod utjecajem politike te da istrage zaustavlja "pred vratima Banskih dvora".