c S
Dnevne novosti

Šimonović: ovrha izaziva dojam nelagode

28.10.2009 08:18 ZAGREB, 27. listopada 2009.(Hina) Ministar pravosuđa Ivan Šimonović izjavio je, komentirajući dražbu u Slavonskome Brodu, da ovrha sasvim sigurno kad je riječ o jednoj općini "izaziva dojam nelagode, ali s druge strane postoji načelo pravne države i problem pravomoćnih presuda koje se odnose na tu situaciju".
Međutim, "oči bi trebalo uprti u Vrhovni sud, koji još treba donijeti odluku", rekao je ministar Šimonović novinarima nakon sastanka s makedonskim kolegom Mihajlom Manevskim. U međuvremenu Vrhovni sud uvažio je zahtjev Državnog odvjetništva za zaštitu zakonitosti, ukinuo presudu Upravnog suda na temelju koje je pokrenuta dražba i tom sudu vratio predmet na ponovni postupak. No, neslužbeno se doznaje da takva odluka Vrhovnog suda ne može zaustaviti postupak dražbe.

Ministar je novinarima potvrdio da je slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara bio u Ministarstvu pravosuđa. Dodao je kako zna da su predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, budući da DORH zastupa interese države, dobro upoznati s tim slučajem. "Ipak se nadam da će njegovo rješenje (tog slučaja) izgledati pozitivnije nego što to sada izgleda", istaknuo je ministar.