c S
Dnevne novosti

Sabor o popisu trgovačkih društava

30.10.2009 08:18 ZAGREB, 29. listopad 2009.Hina Hrvatski će sabor sutra nastaviti zasjedanje raspravom o vladinom prijedlogu Odluke o popisu trgovačkih društava od posebnog državnog interesa.
Riječ je o odluci koju Sabor donosi u skladu sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, a prva je donesena 2004. Kako su se od tog vremena dogodile brojne izmjene u vlasničkim strukturama društava, te kako pojedina društva više ne postoje, vlada predlaže donošenje novog popisa. Zastupnici će razmotriti i izvješće državne revizije o financiranju političkih stranaka, koje su 2008. ostvarile ukupno 114.095.456 kuna prihoda. Uvjetno mišljenje revizije je, zbog različitih propusta, dobilo pet stranaka. Ukupni prihodi nezavisnih i zastupnika nacionalnih manjina lani su iznosili 1.404.756 kuna, a svi su nezavisni zastupnici od revizije dobili bezuvjetne ocjene.

Sabor bi trebao glasovati o ranije raspravljenim prijedlozima, a očekuje se i glasovanje o izmjenama Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, za donošenje kojih je potrebna natpolovična većina svih zastupnika, odnosno njih 77.