c S
Dnevne novosti

Karamarko s crnogorskim kolegom razgovarao o suradnji

03.11.2009 08:13 ZAGREB, 2. studenog 2009.(Hina) Ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Crne Gore Tomislav Karamarko i Ivan Brajović razgovarali su u Zagrebu o razvoju odnosa policija dviju država, nakon čega su izjavili da su odnosi jako dobri i mogu poslužiti kao dobar primjer regiji.
"Naši sastanci su kratki i učinkoviti", izjavio je Karamarko nakon razgovora, ocjenjujući policijsku suradnju jako dobrom. Za odnose dviju država rekao je da su primjereni i da mogu poslužiti drugima kao primjer kako države trebaju surađivati. Karamarko je pritom spomenuo granično pitanje na Prevlaci, ističući kako bi volio da se na tako civilizirani način takvi problemi rješavaju sa svim ostalim susjedima.

"Policijska suradnja temelji se na kvalitetnoj i promptnoj razmjeni informacija i dvije policije imaju zajedničku pomorsku ophodnju na Prevlaci", rekao je Karamarko. Crnogorski ministar unutarnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović rekao je kako su se "dodatnom razmjenom mišljenja" uvjerili da je policijska suradnja i suradnja dvaju ministarstava besprijekorna, a među njima nema otvorenih pitanja.

"To je pravi primjer suradnje u regiji", dodao je Brajović. "Kriminal ne poznaje granice, a kriminalci se zbog velike zarade lako dogovaraju i ne trebaju bilateralne sporazume za suradnju pa borba protiv organiziranog kriminala zatijeva ujedinjeni, snažan, učinkovit i odlučan odgovor", ustvrdio je Brajović.