c S
Dnevne novosti

Predsjednica vlade s izvjestiteljem za RH u Europskom parlamentu

03.11.2009 08:17 ZAGREB, 2. studenog 2009.(Hina) Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s Hannesom Swobodom, izvjestiteljem za Republiku Hrvatsku u Europskom parlamentu.
Kako je priopćeno, hrvatska premijerka čestitala je Swobodi na ponovnom izboru na dužnost izvjestitelja Europskog parlamenta za Hrvatsku i zahvalila mu na potpori koju daje Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji. Izrazila je zadovoljstvo deblokadom hrvatskih pristupnih pregovora te ga izvijestila o postignutom dogovoru s premijerom Pahorom.

Hannes Swoboda dao je punu potporu premijerki Kosor u njezinim nastojanjima u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću. Tom prigodom čestitao je premijerki Kosor na postignutom dogovoru s premijerom Pahorom te izrazio nadu da će Hrvatska uskoro postati punopravna članica EU-a.

Swoboda je naglasio kako je hrvatski napredak u pristupnim pregovorima važan čimbenik i u provedbi reformi u državama regije. Na današnjem sastanku se, kako se dodaje u priopćenju, razgovaralo o raspravi u Hrvatskom saboru oko arbitražnog sporazuma.