c S
Dnevne novosti

Izjava RH uz Sporazum o arbitraži - dokument

10.11.2009 08:17 ZAGREB, 9. studenog 2009.(Hina) Objavljujemo tekst izjave Republike Hrvatske uz hrvatsko-slovenski Sporazum o arbitraži koju je potpisala predsjednica Vlade Jadranka Kosor prije njegove ratifikacije u Hrvatskoj i Sloveniji.
Tekst u cijelosti glasi:

"Izjava Republike Hrvatske uz Sporazum o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije

U odnosu na Sporazum o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije, potpisan u Stockholmu, 4. studenoga 2009. godine,Republika Hrvatska daje sljedeću izjavu, o čijem su sadržaju dana 27. listopada 2009. hrvatska i slovenska strana zajedno izvijestile Predsjedništvo Vijeća Europske unije i Sjedinjene Američke Države:

Ništa u Sporazumu o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije neće se smatrati kao pristanak Hrvatske na zahtjev Slovenije za teritorijalnim kontaktom s otvorenim morem. Kao što je dogovoreno sa slovenskom stranom, Republika Hrvatska daje ovu Izjavu nakon potpisivanja Sporazuma o arbitraži, a prije ratifikacije Sporazuma o arbitraži u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji, u skladu s člankom 11., stavak 1. Sporazuma o arbitraži.

Zagreb, 9. studenoga 2009.

Premijerka Jadranka Kosor"