c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH

23.11.2009 08:02 ZAGREB, 21. studenog 2009.(Hina) Hrvatska Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice prihvatila Zaključak u vezi s postupkom tehničkih prilagodbi pravne stečevine Europske unije, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.
Prihvaćeno je i Izvješće o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji u Afganistanu (ISAF) u razdoblju od 1. travnja 2008. do 30. rujna 2009. te nacrt prijedloga odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji Europske unije "EU NAVFOR Somalia -ATALANTA". Sudjelovanje u međunarodnim mirovnim operacijama u skladu je sa strateškim opredjeljenjem Republike Hrvatske čime se svrstava među odgovorne članice međunarodne zajednice koje su spremne preuzeti svoj dio tereta opće sigurnosti, kaže se u priopćenju.

Vlada RH donijela je Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi za preuzimanje obveza na teret sredstava za decentralizirane funkcije Grada Zagreba, u razdoblju od 2010. do 2012. godine, za realizaciju projekta informatizacije zagrebačke Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Donesena je Odluka o davanju suglasnosti Općini Tribunj za zaduženje kod Jadranske banke d. d. Šibenik.

Vlada Republike Hrvatske dala je suglasnost za povjeravanje obavljanja sporednih djelatnosti manjeg opsega drugim pravnim i fizičkim osobama u lukama nautičkog turizma Umag, Rovinj, Pula, Pomer, Opatija, Cres, Supetarska Draga, Rab, Split, Skradin, Šimuni, Žut, Jezera, Vodice, Trogir, Milna, Vrboska, Palmižana, Korčula, Dubrovnik, zatim Frapa te Punat. Prihvaćena je odluka o prijenosu nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u svrhu izgradnje tehnološkog parka "Tehnopolis Osijek".

Također, prihvaćena je odluka o osnivanju savjeta za razvoj civilnoga društva, kao tijela Vlade Republike Hrvatske koje će djelovati na razvoju suradnje Vlade RH i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj na provođenju Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva, na razvoju filantropije, socijalnog kapitala i međusektorske suradnje u Republici Hrvatskoj.

Vlada RH prihvatila je i Zaključak o davanju suglasnosti za sklapanje dodatka Protokolu između Ministarstva financija Republike Hrvatske i Ministarstva financija Ruske Federacije, Ministarstva gospodarstva, razvitka i trgovine Ruske Federacije o utvrđivanju popisa roba i usluga koje će se isporučiti na račun podmirivanja duga Ruske Federacije prema Republici Hrvatskoj.

Zaključak u vezi s Protokolom 4. sjednice Zajedničkog povjerenstva za znanstveno-tehničku suradnju o provedbi Ugovora o znanstveno-tehničkoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Savezne Vlade Republike Austrije također je prihvaćen na današnjoj sjednici. Poslan je prijedlog skupštini društva Hrvatske autoceste d.o.o. za opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Jurice Prskala i dva člana Uprave Marija Lovrinčevića te Ivice Mlinarevića. Također, poslan je prijedlog za imenovanje novog predsjednika Uprave Društva Stjepka Bobana.

Vlada je skupštini društva Hrvatske ceste d.o.o. poslala i prijedlog za opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Stjepka Bobana i člana Uprave Jakova Krešića radi odlaska na novu dužnost. Također je poslan prijedlog za imenovanje Jakova Krešića kao predsjednika Uprave te Tome Vidovića za člana Uprave. S dužnosti predsjednika Nadzornog odbora (NO) Financijske agencije razriješen je Ivan Šuker, a novim predsjednikom imenovan je Zvonko Šakić. S dužnosti dosadašnjeg člana Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, koji je imenovan na dužnost člana do imenovanja novog ministra gospodarstva, rada i poduzetništva razriješena je Tamara Obradović Mazal, a novim članom Upravnog odbora imenovan je Đuro Popijač, stoji na kraju priopćenja.