c S
Dnevne novosti

Kosor uručila Državne nagrade za volontiranje

07.12.2009 08:04 ZAGREB, 5. prosinca 2009.(Hina) Na svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva u Vladi Republike Hrvatske su Mariju Perkoviću iz vinkovačkog Društva Naša djeca i udruzi "Zvono" iz Belišća uručene Državne nagrade za volontiranje u 2009.
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, prigodom uručenja nagrada, rekla je da bi se još više trebale iskoristiti mogućnosti za razvoj volontiranja koje daje sadašnji zakonski okvir. Smatra kako bi se mlade moglo dodatno poticati za volontiranje i putem bodovanja takvih aktivnosti kod upisa u srednje škole i na fakultete, za što bi se, ustvrdila je, u svrhu sprječavanja zloporabe trebali odrediti jasni kriteriji. Mario Perković, predsjednik Društva Naša djeca grada Vinkovaca, nagrađen je na prijedlog Saveza društava "Naša djeca" iz Zagreba, za dugogodišnje volontiranje i projekte u radu s djecom u bolnicama, likovnim radionicama, igraonicama.

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono" iz Belišća kroz kreativno-terapijske radionice, psihološku i pravnu pomoć te poludnevne boravke provodi projekte pomoći osobama s posebnim potrebama, brine za socijalno ugrožene skupine, širi toleranciju i razumijevanje između različitih skupina društva. Državne nagrade za volontiranje, najviše su priznanje u području volonterstva u Hrvatskoj, a dodjeljuju se za najznačajnije provedene aktivnosti pojedinaca i pravnih osoba u volonterskom radu i organiziranju volontiranja.

Ove godine nagrađene su aktivnosti održane između 1. listopada 2008. i 1. listopada 2009. Dobitnicima je čestitao i Tomislav Ivić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.