c S
Dnevne novosti

Kosor: do kraja godine očekujemo rješavanje pitanja duga INA-e

15.12.2009 08:02 SPLIT, 14. prosinca 2009.(Hina) Odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti otvorenja novoga splitskog rodilišta premijerka Jadranka Kosor izjavila je kako očekuje "do kraja godine rješavanje pitanja duga INA-e".
Osvrćući se na spor ministra financija Ivana Šukera sa sindikatima djelatnika javnih službi u vezi s isplatom božićnica, premijerka Kosor je kazala kako je svjesna da postoje potpisani kolektivni ugovori te kako vjeruje da će se spor prevladati kompromisom. Dodala je kako će se o božićnicama za zaposlenike javnih poduzeća razgovarati s predstavnicima sindikata, te da će ona predlagati kompromis tako da se ujednači božićnica u svim javnim poduzećima.

Na novinarski upit hoće li se mijenjati Zakon o prebivalištu kako bi se izbjeglo da na izborima glasuju i "mrtvi", premijerka Kosor je kazala kako su završene izmjene tog Zakona, te da će one stupiti na snagu nakon predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj. Izmjene tog Zakona, kazala je, bit će podloga za sređivanje biračkih popisa.

Na pitanje novinara strahuje li za svoju sigurnost nakon jučerašnjeg napada na talijanskog premijera Silvija Berlusconija, premijerka Kosor kazala je kako se ne boji te kako misli da je sigurna iako se kreće među mnoštvom ljudi.

Premijerka Kosor također je rekla da će Vlada RH iduće godine pomoći građevinarstvu koje je u teškoj situaciji. "Poticat ćemo stanogradnju i kupovinu stanova", dodala je.