c S
Dnevne novosti

Foley i Drobnjak sudjelovali u panelu povodom završetka UN Akademije

17.12.2009 08:04 ZAGREB, 16. prosinca 2009.(Hina) Američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley i glavni pregovarač za pristupanje RH Europskoj uniji Vladimir Drobnjak sudjelovali su u panelu povodom završetka UN Akademije, koju je organiziralo Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (HDUN).
To je bilo posljednje predavanje obrazovnog programa prvog ciklusa UN Akademije na temu "Dinamika odnosa: UN - EU - NATO - RH". Osvrnuvši se na skori završetak mandata Hrvatske u Vijeću sigurnosti, Foley je zahvalio RH na suradnji. "Želio bih izraziti zahvalnost svoje zemlje za suradnju i postignuti uspjeh u protekle dvije godine. Hrvatska i SAD blisko su surađivale i bavile se mnogim globalnim problemima...", rekao je američki veleposlanik.

"Hrvatski mandat u Vijeću sigurnosti bio je vrlo uspješan i zahvaljujemo Hrvatskoj na njezinoj potpori i prijateljstvu", istaknuo je. Vladimir Drobnjak, nekadašnji stalni predstavnik RH pri UN-u govorio je o odnosima Ujedinjenih naroda i Europske unije.

Obrazovni program nazvan UN Akademija počeo je s radom 14. listopada u organizaciji HDUN-a i Instituta za međunarodne odnose (IMO), a cilj mu je bio upoznati polaznike sa sustavom i radom Ujedinjenih naroda, jednog od najvažnijih aktera u međunarodnim odnosima. Nakon predavanja Akademija je svečano zatvorena, a polaznicima Akademije podijeljene su diplome.