c S
Dnevne novosti

Kosor: odluka o Kalmeti danas ili sutra

22.12.2009 08:03 ZAGREB, 21. prosinca 2009.(Hina) Konačna odluka o mogućoj smjeni ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete bit će donijeta vjerojatno danas ili sutra, izjavila je premijerka Jadranka Kosor Hrvatskom radiju, ustvrdivši da pitanja odgovornosti treba uskladiti s praksom u cijelom svijetu.
Nažalost, u resoru bilo kojeg ministra kad se zaredaju (nesreće) na ovaj način da je onda normalno govoriti o onome što spada u ono što se zove odgovornost, rekla je Kosor, dodavši da ne misli da ministar Kalmeta ima krivnje.

Sigurno da ministar nije mogao utjecati na nasukavanje (trajekta) Marka Pola, ali to su poslovi koji spadaju u djelokrug ministra, rekla je Kosor u emisiji Hrvatskog radija "Kako Vlada vlada". Ministar Kalmeta upitan, nakon obilaska ozlijeđenih putnika u željezničkoj nesreći u Zagrebu, razmišlja li o ostavci, odgovorio je - "razmišljam o svemu tome, razmišljam o svemu i razmišljat ću". "Nije mi lako, jer u mom resoru samo u ovoj godini imali smo tri željezničke nesreće i to da je brod udario u otok", rekao je Kalmeta.