c S
Dnevne novosti

Prisegnuli članovi Državnoodvjetničkog vijeća

30.12.2009 07:55 ZAGREB, 29. prosinca 2009.(Hina) Članovi Državnoodvjetničkog vijeća položili su svečanu prisegu predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću, a na prisezi je nazočio i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, priopćeno je iz Sabora.
Bebić je podsjetio da je Hrvatski sabor na sjednici održanoj 11. prosinca ove godine izabrao deset članova Državnoodvjetničkog vijeća, nakon što je saborski Odbor za pravosuđe proveo postupak predlaganja članova tog tijela. Vijeće je posebno tijelo koje imenuje i razrješava zamjenike državnih odvjetnika, te odlučuje o njihovoj stegovnoj odgovornosti.

Predsjednik Sabora Luka Bebić čestitao je članovima vijeća na izboru te im poželio da tijekom cijelog mandata svoju dužnost obnašaju uspješno, na čast i ponos tijela u kojem rade te na dobrobit i korist svih građana Republike Hrvatske.

Prisegu su dali Jozo Jurčević, zamjenik glavnog državnog odvjetnika, Darko Karlović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, Darko Klier, zamjenik glavnog državnog odvjetnika, Zvonko Kuharić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, Višnja Lončar, zamjenica glavnog državnog odvjetnika, Tanja Šušak, zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, prof. dr. sc. Zlata Đurđević, Pravni fakultet u Zagrebu, prof. dr. sc. Davor Derenčinović, Pravni fakultet u Zagrebu, Josip Salapić, zastupnik u Hrvatskome saboru i Ingrid Antičević Marinović, zastupnica u Hrvatskome saboru.

U ime članova Državnoodvjetničkog vijeća na izboru se zahvalio Darko Klier, zamjenik glavnog državnog odvjetnika.