c S
Dnevne novosti

Tadić: Srbija se ne želi miješati u unutarnje stvari BiH

12.01.2010 07:40 SARAJEVO, 9. siječanj 2010.Hina Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Banjoj Luci kako se njegova zemlja ne želi miješati u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine pri čemu se odbio očitovati i o mogućoj provedbi referenduma u Republici Srpskoj.
Tadić koji je u Banja Luci boravio na obilježavanju dana Republike Srpske novinarima je tom prigodom kazao kako su svi problemi s kojima se susreće BiH i njena dva entiteta isključivo stvar naroda koji žive u toj državi.

"Srbija se u unutarnju politiku BiH i entiteta ni na koji način ne miješa, niti će se miješati. Srbija ima pravo kazati svoj stav i govorit će ga samo kada je u pitanju očuvanje Daytonskog sporazuma i međunarodnih jamstava kojih je i Srbija potpisnik", izjavio je Tadić potvrđujući potporu vlasti u Beogradu očuvanju integriteta BiH. Dodao je kako isti takav stav očekuje od drugih kada je riječ o odnosu Beograda prema statusu Kosova.

Srbijanski je predsjednik pri tom pozvao sve strane u BiH da poduzmu korake kako bi se smanjile postojeće političke napetosti. Istaknuo je kako je o BiH potreban unutarnji dogovor dogovor te kako će Srbija poduprijeti taj dogovor. Tadić je sugerirao i to kako je vrijeme da se što prije okonča situacija u kojoj međunarodna zajednica intervenira kako bi stabilizirala stanje u BiH.