c S
Dnevne novosti

Josipović poručio građanima: neću vas razočarati

12.01.2010 07:43 ZAGREB, 11. siječanj 2010.Hina "Neću vas razočarati", poručio je Ivo Josipović hrvatskim građanima nakon što je Državno izborno povjerenstvo potvrdilo njegovu pobjedu na predsjedničkim izborima.
"Na početku kampanje rekao sam vam: pouzdajem se u vas, a vi se možete pouzdati u mene. I sada, u izbornoj noći, u trenutku naše zajedničke pobjede mogu samo ponoviti: neću vas razočarati", izjavio je Josipović, novi hrvatski predsjednik.

Građanima je poručio kako, ujedinjeni s njim u velikom savezu za pravdu, kreću na put ka novoj Hrvatskoj. "Mi smo snaga koja mijenja izgled ove zemlje, ruši temelje svih nepravdi i stvara bolju Hrvatsku. Stvara Novu pravednost, onu koja se temelji na radu, dostojanstvu, domoljublju i poštenju. Čeka nas velik posao, iskušenje koje ćemo svladati", rekao je.

Josipović je naglasio da večerašnja pobjeda nije samo njegova, već i svih poštenih ljudi, svih koji vjeruju u bolju i pravedniju Hrvatsku, zemlju u kojoj se rad plaća, a kriminal kažnjava. Posebno se obratio biračima koji mu nisu dali glas na izborima, poručivši im kako će biti i njihov predsjednik. "Želim spajati, a ne razdvajati, želim služiti svim građanima", rekao je.

Josipović je naglasio kako će u njegovu mandatu Hrvatska postati članica EU i nastaviti zastupati europske vrijednosti poput ljudska prava, prava nacionalnih manjina, vjerskih sloboda, ali i odlučno se boriti protiv korupcije i kriminala. "Povjeravajući mi glas na ovim izborima prepoznali ste potrebu da se ujedinimo u borbi s korupcijom i kriminalom koji su najozbiljnija prijetnja svakog gospodarskog razvoja, ali i svakog napretka društva uopće", poručio je biračima.

Kao vrijednosti na kojima će temeljiti svoj mandat naveo je Domovinski rat i herojstvo hrvatskih branitelja, hrvatski antifašizam, rad uz dostojnu plaću, znanje i sposobnost kao kriteriji uspjeha, razumijevanje, tolerancija. "Ne bojte se! Pobijedit ćemo ovu tešku ekonomsku krizu, pobijedit ćemo korupciju i kriminal, pobijedit ćemo siromaštvo i bijedu! Hrvatska će konačno biti zemlja kakvu zaslužujemo, dom svih poštenih ljudi", rekao je Josipović.

Na potpori je zahvalio obitelji, svim protukandidatima među kojima i onom kojega je večeras pobijedio, Milanu Bandiću, predsjedniku države na odlasku Stjepanu Mesiću, svojoj stranci SDP-u, udrugama, volonterima. Posebnu je zahvalu uputio članovima svog izbornog stožera. "Bili smo velik, ali dobro usklađen orkestar koji je uvježbao i danas premijerno izveo veliku pobjedničku simfoniju. Repriza će biti za pet godina", poručio je Josipović.